Sådan tjekker du, at champignonerne er friske

En frisk svamp har lukket hat, så man ikke kan se lamellerne, og roden skal være synlig.
champignon

Kig efter den lukkede svampehat og hele stokken, når du køber svampe

Champignon til efterårets gryderetter

Champignon smager lækkert. Rist de hele hatte i olivenolie med hvidløg og persille a la franske vinbjergssnegle bare uden snegle, opgrader leverpostejmaden med ristede champignon og skovl dem gavmildt i efterårets gryderetter. Champignon smager ikke alene godt, de er også mættende og har et højt indhold af mineraler.

Tjek hat og rod

Champignon skal være friske, og du tjekker dem nemt ved at kigge på hatten og stokken. Hatten på en frisk champignon skal være lukket, så du ikke kan se lamellerne under den buede hat. Du skal også helst kunne se roden på svampen. Roden er svampens konserveringsmiddel, der øger holdbarheden og bevarer spændstigheden.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Vilde champignonger findes i haver

Vilde champignon gror i haver. Find champignonger på kompostbunker og på kraftig gødet jord fra maj til november. Agerchampignoner gror på hestegræssede marker – ofte i hesteringe. Men pas godt på. Tag svampebogen med eller gå på svampetur med en naturvejleder eller anden svampekyndig.