Sådan ryger du en laks i din grill

Du kan ryge i din egen grill. En røget laks er perfekt som forret eller det lette sommermåltid - og du kan have maden færdig på under 30 minutter. Grillguru Johnny Larsen viser, hvordan du ryger en laks.

Sådan gør du: 

Du skal bruge en hel side laks.

Sæt en røgbakke i bunden af grillen. Direkte på kullene i en kulgrill - eller på ribberne i en gasgrill. På en grill, der er fyret op med kul, skal du næsten lukke spjældene. Det er vigtigt, at der kan ske en smule luftcirkulation.

Temperaturen skal være mellem 150 og 175 grader, når du ryger laksen.

Pensl laksen med akaciehonning. Drys med hakkede mandler. 

Efter cirka 25 minutter er laksen færdig. 

Sådan ser du, om laksen er færdig

Kig på laksen - kommer der en smule hvid væske op på oversiden, er fisken klar. Den hvide væske er proteiner fra fisken. Der må ikke være store bobler, så er fisken ikke færdig. 

Læs mere om