Sådan opvarmer du mad i mikroovnen

Mikroovnen er helt fantastisk til at opvarme rester fra gårsdagens middagsbord. Med et par fif kan du sikre, at maden er lige så lækker og sprød som i går.
Mikrobølgeovn

En smule vand holder på konsistens og smag, når du opvarmer mad i mikroovnen.

Vand er hemmeligheden bag god opvarmning i mikroovnen

Selvom du kan lave mange forskellige madretter i mikroovnen, bruger flertallet af danskerne mikroovnen til popcorn og opvarmning af maden fra i går. Opvarmningen sker ofte med ret svingende resultater – hemmeligheden bag en god tilberedning i mikroen er: vand.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sådan gør du

  • Mikrobølgerne betyder, at maden tit mister en del af sit væskeindhold, og du kan bevare vandet i maden ved at lægge maden i en dybtallerken eller en porcelænsskål og overdække det med mad- eller bagepapir. Madpapiret bør dog ikke røre maden. På denne måde kan du nemt lune en croissant.
  • Du kan også stænke boller og brød med en smule vand, inden du opvarmer det i mikrobølgeovnen.
  • Pizza kan du gøre lækker ved at gøre undersiden af bunden våd, inden du opvarmer. Når du tager pizzastykket ud, vil bunden være blød – du kan hurtigt gøre slicen sprød ved at riste stykket et minut på en brødrister.
  • Skal du opvarme hakket hød, hakkebøffer, frikadeller og lignende kan du tilsætte lidt vand i bundet af det fad, du bruger i mikroovnen. Du kan også lægge mikroovnsfolie over kødet – det holder på vandet.
  • Kødsovs eller andre kødstykker bør du dække med mikroovnsfolie, når du opvarmer.
(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Husk!

Mikrobølger virker anderledes på maden. Varmen fordeles ikke på samme måde, som i en ovn eller på et komfur. Rør rundt i maden, inden du serverer, så fordeles varmen bedre. Du bør altid lade mad, der er tilberedt i mikroovnen stå et øjeblik, inden du serverer – igen fordeles varmen bedre, når der går lidt tid.

Brug altid lavere varme og længere tid til opvarmning i forhold til, når du tilbereder mad.

Læs mere om