Sådan opbevarer du fisken korrekt

Når fisken er hevet op af vandet eller køledisken, skal den opbevares korrekt inden den ender på tallerkenen. Her er et par gode til, hvordan du skal behandle fisken.

 

  • Når du opbevarer fisken korrekt, er der større sandsynlighed for, at du undgår madspild.
  • Læg fisk i køleskab straks efter indkøb.
  • Hakket fiskekød skal bruges samme dag, som det er købt.
  • En varm fiskeret, der skal gemmes til næste dag, sættes i køleskab, så snart den er dampet af.
  • For tilberedte retter med fisk gælder reglen om, at resterne skal opvarmes til min. 75 grader. Man kan sagtens tilberede lidt ekstra fisk med det samme, så der er til dagen efter. Pil kødet fra fiskebenene, mens det stadig er lunt. Når fisken er blevet kold, gør gelatinen fra benene det meget svært.
  • Hvis du har frisk fisk, som skal bruges dagen efter, er det en god idé, at lægge en plasticpose med lidt isterninger på eller under fisken.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: #opbevaring, #mad, #fisk og #rester