Sådan laver du kødsovs

Se, hvordan Samvirkes madskribent Maria Meldgaard laver en sund kødsovs med masser af grøntsager til pastaen

Ingredienser til 8 personer:

  • 2 gulerødder
  • 2 stilke blegselleri
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Olie
  • 800 g hakket oksekød
  • 2 dåser flåede tomater
  • 140 g tomatkoncentrat (2 små dåser)
  • 6 dl vand
  • 1 økologisk bouillonterning

Sådan gør du:

  1. Hak gulerødder, bladselleri, løg og hvidløg. Grøntsagerne skal være grofthakkede og ternene nogenlunde lige store.
  2. Varm olie i en stor gryde og svits alle grøntsagerne, til de er blanke og gyldne. Grøntsagerne må ikke blive brune.
  3. Læg kødet i gryden. Skub det ned til grøntsagerne i små portioner ad gangen og steg det, indtil det skifter farve.
  4. Hæld flåede tomater ned til kødet og grøntsagerne i gryden. Fyld evt. dåsen med lidt vand og få det sidste indhold med.
  5. Tilsæt tomatkoncentrat, bouillonterning og vand og lad sovsen simre 10 minutter, gerne mere. Smag til med salt og peber.

Læs mere om