Sådan laver du is i en pose på 5 minutter

Lav lækker flødeis med chokoladestykker på kun 5 minutter. Vi tilsætter salt til isterninger og udnytter saltvandets lavere frysetemperatur til at fryse flødeisen hurtigt. Samvirke viser dig, hvordan du hurtigt laver lækker is.

Ingredienser

3,5 dl blandet sødmælk og fløde (du kan også bruge 3,5 dl fløde med en fedtprocent på 18-20)
3 spsk sukker
1 knivspids fint salt

1 pose med isterninger
1 dl groft salt – jo grovere, jo bedre

2 spsk chokoladeknapper eller chokoladestykker

Sådan gør du: 

Bland sødmælk, fløde, sukker og fint salt i en pose, der kan lukkes. Fyld en større pose med isterninger halvt op. Tilsæt 1 dl groft salt. 

Put posen med mælke-flødeblandingen ned i den store pose. Ryst i 5-8 minutter. 

Derfor virker det:

Salt sænker frysepunktet for vandet i isterningerne. Når du tilsætter salt til isterningerne, smelter de ved en lavere temperatur. Isterningerne bliver til vand, der har en temperatur på under 0 grader. Det er en fordel, at vandet er flydende i stedet for at være frosset til isterninger. Væske giver nemlig en større kontaktflade med posen med mælk/fløde, end isterningerne gør. 

Forskellen på frysepunkterne i isterningerne og i posen med mælk og fløde hjælper til at flødeisen fryser hurtigere. Når du ryster, slår du store iskrystaller i selve isen i stykker, og den færdige is bliver mere ensartet og luftig. 

Læs mere om