Sådan laver du citronfromage

Samvirkes madskribent Maria Meldgaard viser, hvordan du nemt laver citronfromage, og hvordan du arbejder med husblas.

4 blade husblas

2 bægre pasteuriserede æggeblommer svarende til 4 æggeblommer

3/4 dl sukker

1 tsk. vaniljesukker

Revet skal fra 1 usprøjtet citron

3/4 dl citronsaft

Piskede æggehvider af 2 bægre pasteuriserede æggehvider. 

Flødeskum af 2 1/2 dl piskefløde

Eventuelt hakket mørk chokolade som pynt

Læg husblas i vand 10 min. Æggeblommer  piskes med sukker, vaniljesukker og blandes med citronskal.

Tag husblassen op med det vand, der hænger ved husblassen. Nu skal den smeltes i en gryde.

Hold øje, det går stærkt. Brug en gaffel til at røre husblassen ud, mens den smelter. Fjern den straks fra varmen. Rør citronsaft i.

Hæld husblasblandingen i en tynd stråle i æggeblandingen, der er pisket i forvejen til en æggesnaps med sukker og citron.

Vend piskede æggehvider og flødeskum i. Hæld fromagen i en skål eller seks glas. Stil citronfromagen i køleskabet i to timer.

Se, hvad vi ellers skriver om: #kager, #køkkenråd og #desserter