Sådan lærer du at være mindre kræsen

Mange børn har en kræsen periode omkring 2-årsalderen. Men nogle tager foragten for en bestemt madvare med ind i voksenlivet. Her er gode råd til voksne, der gerne vil være mindre kræsne.

Vær vedholdende

Smag igen og igen. Voksne skal smage ting omkring 15 gange, før de vænner sig til en smag.

Tilbered på nye måder

Hvis du f.eks. gerne vil lære at kunne lide fisk, er det en god idé at at tilberede fisken på andre måder, end du før har smagt dem.

Lad andre tilberede maden for dig

Kan du ikke lide en ret, fordi du tænker på, at det er synd for dyret, kan det hjælpe at lade andre tilberede maden for dig.

Forklæd retten

Spis det, du er kræsen overfor sammen med mad, du godt kan lide. På den måde kan du kamuflere den smag, du vil vænne dig til.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Tænk tilbage

Bliv bedst om, hvorfor du ikke kan lide maden. Ofte hænger kræsenheden sammen med en negativ oplevelse med et ret eller en ingrediens.

Ny tekstur

Kræsenhed hænger også ofte sammen med konsistensen. Tilbered maden på en måde, så den får en konsistens, du bryder dig om.

Hypnotiser dig fri af kræsenhed

Hypnose kan kurere kræsenhed ved at ændre og neutralisere de underbevidste mønstre, der får os til at rynke på næsen over bestemte madvarer.

Kilde: Preben Vestergaard Hansen, ernæringsekspert ved Professionshøjskolen Metropol.

Læs mere om