Sådan kommer du i gang med at spise vildtkød

Hold øje med vildt i kølediskene, eller hjælp jægeren med at få spist op. Vildt kød smager vildt godt.
hjort

Naturstyrelsen har statslige arealer, hvor vildtkød kan købes.

 

  • Bliv ven med en jæger. Nogle jægere kan ligefrem blive glade for hjælp til at få spist op.
  • Lokale slagtehuse eller slagterier kan have autorisation til at behandle vildt fra lokale jægere. Spørg.
  • Vildthandlere er slagtehuse, som har specialiseret sig i at opkøbe vildt fra jægere og videresælge de plukkede og rensede dyr.
  • Naturstyrelsen har statslige arealer, hvor vildtkød kan købes.
  • Fiskehandlere har ofte vildt i sæsonen eller kan måske skaffe det.
  • Onlinebutikker og gårdbutikker. Der er flere, som sender vildt af sted med posten.
  • Supermarkeder har ofte vildt på frost, og i sæsonen har nogle kæder frisk vildt. Prøv at efterspørge vildt i dit supermarked. Hakket hjortekød eller hjortebøffer er hurtig mad.
  • Køber du vildtkød i tern på køl eller frost, kan du regne med, at kødet egner sig bedst til gryderetter, som skal tå og simre, hvor kødet bliver mørt og saftigt, og saucen virkelig smager af noget.

 

Kilde:"Vildt" af Christine Bille Nielsen og Trine Krebs.