Sådan gør du brunt sukker blødt igen

Der skal bages brunsviger, men efter to måneder på hylden minder dit brune sukker mere om en brun mursten. Bare rolig – du kan sagtens få brunsviger alligevel. Samvirke guider dig til blødt brunt sukker.

Det er drønirriterende, når den brune farin er knaldhård. Der er heldigvis råd at hente.

Den hurtige

Hvis gæsterne er på vej op a d trappen, skal du have fat i mikrobølgeovnen. Hæld det hårde sukker op i en plastbeholder og læg lidt fugtig køkkenrulle ved. Dæk beholderen med et låg, dog ikke helt tæt, og giv sukkeret 20 sekunder i mikrobølgeovnen. Så skulle det gerne være klar til kage.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Den tålmodige

Hvis det ikke haster med farinen, eller du ikke har en mikrobølgeovn, kan du lægge en skive rug- eller hvidt brød eller et par skiver æble ned til sukkeret. Luk posen tæt. Efter 1-2 dage er sukkeret igen klar til brunsviger og irish coffee. 

Læs mere om