Sådan får du et godt resultat når du griller

God tid, træning og en logbog kan hjælpe dig til succes med grillmaden. Samvirke har fået tips til et godt resultat ved grillen af grillguru Johnny Larsen.
To bøffer, der netop er taget af grillen. Cavemanstyle

Tålmodighed er en dyd, når du griller. Og en logbog kan være en god hjælper, hvis du vil perfektionere grillmaden.

Ingen stress og masser af træning

Hjem. Parker bilen, tænd grillen og find kødet. Og så i gang, for vi skal spise om lidt! Sådan går det, når mange danskere griller. Men man må ikke have alt for meget fart på, så får man ikke succes med bøffen, pølserne eller svinekoteletten, man har lagt på grillen, lyder det fra Johnny Larsen, der står bag hjemmesiden grillguru.dk

»Alle kan grille, hvis bare de bevarer roen. Det gælder om at give sig god tid. Når man har tændt op i grillen, går der lidt tid, før man kan lægge kødet på,« siger Johnny Larsen. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Skriv i en logbog og inviter ikke gæster på noget, du ikke har prøvet før

Spørger man Johnny Larsen er der få andre tips, der kan gøre dig til en sand grillmester: 

  • Træning. Øvelse gør mester. Sportsfolk stiller ikke op i en disciplin, de ikke har øvet før konkurrencen. På samme måde skal du kun invitere gæster på mad, du har lavet før. 
  • Skriv i en logbog. Afrapporter hver gang, du har grillet. Du kan så se tilbage og huske, hvad du har gjort. Din logbog bør indeholder noget om: 
  1. Temperaturen i grillen
  2. Vejret udenfor
  3. Hvornår du har tændt op
  4. Hvor du har købt kødet
  5. Hvor tykt det er skåret
  • Sørg for, der er overensstemmelse mellem dine ambitioner og den tid, du kan grille. Har du en time, skal du ikke sætte gang i en flæskesteg.