Sådan bliver din madklub en succes

Det kan være en luksus at slippe for at lave mad engang imellem og i stedet bare kunne sætte sig til bordet. Hvis man holder de kulinariske ambitioner på et fornuftigt leje, kan madklubben desuden blive en social gevinst.

Det er hyggeligt at spise sammen

Der findes mange forskellige madklubber. Hvis I sætter pris på finere fransk madlavning eller det nye nordiske køkken, så er det selvfølgelig det, madklubben skal have som tema.

Men hvis madklubben handler om at ses og spise sammen, så overvej hvor ambitiøse I skal være med maden, så madklubben bliver en positiv oplevelse og ikke hårdt arbejde.

Lav god hverdagsmad

Det er en god idé på forhånd at aftale, hvilken type mad I vil spise. Det kan for eksempel være helt almindelig mad, som I ville lave til jer selv. Noget der er nemt, hurtigt og sundt. Skal det være økologisk? Skal det være vegetarisk?

Er der nogen, der ikke tåler noget - det er vigtigt at tage hensyn til.

Forret og dessert er ikke nødvendig

Aftal hvor mange retter I skal spise. Jo flere retter, jo mere arbejde for dem, der er værter for madklubben. Det er vigtigere at spise sammen end at servere mange retter.

De fleste kan overskue at lave en hovedret. Det er, når vi forventer forret og dessert, at det begynder at blive besværligt, så måske er en ret rigeligt?

Desserten kan måske gemmes til særlige lejligheder?

Hold tiden 

Det er en god idé på forhånd at aftale en tidsramme for arrangementet.

Hvis madklubben mødes på hverdage, skal de fleste i skole eller på arbejde dagen efter.

En tidsramme kunne være fra 18-20. Nogle madklubber har mottoet: Spis og skrub af. Det gør det let at overskue for alle parter.

Aftal hvad der skal i glassene

Overvej, om I skal have regler for drikkevarer. Det er dejligt at drikke vin, men middagen udvikler sig nemt til en fest.

Hvis meningen er, at man mødes, spiser og så går hver til sidst, så kan vand i glassene være rigeligt.

Det kan være fornuftigt at forventningsafstemme, hvad der skal i glassene.

Hyg jer og slap af

En madklub skal først og fremmest være hyggelig og ikke en sur pligt. Det skal også helst være noget, man kan holde på en hverdagsaften efter arbejde.

Sæt ambitionerne ned og lad støvsugeren stå. Sænk også kravene til påklædning.

Det behøver ikke at være det pæneste tøj, der skal ud af klædeskabet for at nyde en lasagne i gode venners lag.

Læs mere om