Sådan bager du knepkager

Knepkager er traditionelle sønderjyske småkager. Navnet henviser til den lyd, det giver, når man bider i kagen. De er altså ikke så frække, som de lyder.

Prøv at bage knepkager, som er sønderjyske småkager

Opskrift på knepkager

Ca. 50 stk.

 

  • 300 gram sigtemel eller 150 sigtet bygmel og 150 gram hvedemel
  • 150 gram sukker
  • 150 gram smør
  • 1 dl fløde eller cremefraiche 18%
  • Til pensling: ca. ½ dl lys sirup

 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sådan gør du

Bland mel med sukker. Hak smørret i melet og findel det med fingrene til blandingen er jævn.

Tilsæt fløde/cremefraiche og saml dejen hurtigt uden at ælte den for meget.

Form dejen til en kugle, pak den ind og læg den i køleskabet i minimum 1 time – gerne natten over.

Del dejen i 2 og rul den ud på et bord drysset med hvedemel ca. 5 millimeter tyk.

Skær dejen i aflange firkanter på skrå med en kniv eller en klejesporer – ca. 8 gange 4 centimeter.

Læg kagerne på en bageplade med bagepapir og prik dem med en gaffel.

Lun sirup i mikroovn eller vandbad og pensl kagerne med det.

Bag dem øverst i ovnen ved 200 grader i 7-10 minutter. De skal være gyldne med lidt mørk kant.

Lad dem køle af på en rist og opbevar dem i en tætsluttende beholder.

Opskriften er fra bagebogen, Sønderjysk Kaffebord

Læs mere om