Sådan laver du hyldeblomstsaft og derefter hyldeblomstlikør af den resterende sirup

Hyldeblomsterne står flot først på sommeren, og så er det tid til at lave hyldeblomstsaft. Når blandingen har trukket 3 døgn i køleskab, og du har siet saften fra, står du tilbage med en blanding af hyldeblomster og sukker, som er blevet helt sirupsagtig. Hæld blot vodka over massen og lad det trække.
Efter yderligere nogle døgns ventetid har du den bedste start på en god sommerdrink.

Først laver du saft af hyldeblomsterne, og bagefter bruger du resterne fra saftproduktionen til at lave den lækreste likør. 

Opskrift på hyldeblomstsaft: 

40 hyldeblomstskærme

800-1000 g sukker (kan være lyst rørsukker eller hvidt sukker)

4 usprøjtede citroner i skiver

40 g citron- eller vinsyre

1 liter vand

  • Hyldeblomstskærmene befries for de største stykker af stængler og lægges i en skål, et fad eller en gryde. Citronskiverne fordeles over. 
  • Sukker og vand koges sammen, og syren tilsættes. Blandingen hældes over skærme og citroner, og det hele trækker 3 døgn i køleskab. 
  • Saften sies og hældes på flasker. Har du lavet rigtig meget, kan saften med fordel fryses til et senere tidspunkt. Husk, at væske udvider sig ved frysning.

Brug resterne til likør:

Hæld nu resterne af skærme og citroner over i en ren skål og tilsæt en flaske vodka. Sæt skålen på køl og lad den trække i 5 døgn. Vodkaen skal dække skærmene helt. 

Si endnu en gang drikken - og server vodkaen med eksempelvis cava og danskvand, eller blot som likør.