Sådan laver du en lækker madpakke med seafood

Laksetartar kan sagtens bruges i en madpakke
Brug god konserves
Man skal ikke grine ad
konserves og være bange for at bruge det, for der findes rigtig meget
lækker konserves. Spanien, Frankrig og Italien har i mange år haft
tradition for konserves og halvkonserves. Og der bliver importeret
rigtig god konserves til Danmark i form af sardiner, blæksprutter,
krebs, muslinger og tun.
Tag en salat og lidt brød og eventuelt en
dressing med i madpakken samt en dåse konserves. Når der skal spises,
kan man så bare drøne sin konserves ud over salaten.
Adskil ingredienserne
Sørg for at holde alle
ingredienser adskilt i madpakken. Ellers bliver det nemt mindre lækkert,
og hvis man holder de forskellige råvarer for sig, vil de også holde
konsistensen og smagen bedre.
Brug fisken fra dagen før
Har man fisk tilovers
fra dagen før, kan man lave en lækker salat. Hak fisken eller skaldyr i
små stykker, og rør det sammen med lidt majonæse eller cremefraiche,
finthakkede grøntsager, og smag til med krydderurter, eddike og salt og
peber.
Husk ikke at putte det på brødet indtil lige før, maden skal spises.
Sushi er praktisk og lækkert
Sushi er super
velegnet i madpakken. Man skal ikke være bange for at bruge rå fisk,
hvis den er købt frisk dagen før, og man kan klassisk bruge tun, laks og
helleflynder. Men hvis man er vild med andre fiskearter, kan de også
bruges.
Man skærer fisken i tynde skiver og pakker ved siden af lidt salat, ris, bønner, rodfrugter, eller hvad man nu synes om.
Fisken skal tages ud af køleskabet lige inden, den kommer i madpakken om morgenen, og den kan sagtens tåle at ligge tre timer.
På en meget varm sommerdag kan det dog ikke anbefales at bruge sushi i madpakken.
Lad fisken stege færdig i madpakken
Hvis man
steger en fisk for at tage den med i madpakken, kan det anbefales at
give den et par minutter på hver siden og tage den af panden lige inden,
den er færdig. Den skal så ligges direkte i madkassen, hvor den vil
trække færdig.
Porcher fisken på arbejdspladsen
På de fleste
arbejdspladser findes der et thekøkken med en elkoger. Så tag et frisk
stykke fisk med, og sæt vand over på elkogeren. Når det koger, hældes
det i en skål, hvorefter man kommer fisken i, og lader den trække i 4
minutters tid. Så har man pocheret fisk meget nemt og lækkert, og det
kan gøres med alle typer filet.
Skaldyr er perfekte til madpakken
Skaldyr er
noget af det nemmeste og lækreste, man kan komme i en madpakke. Der er
eksempelvis krebs, hummer, krabber, krabbeklør og rejer, og det hele kan
koges dagen før, pilles og puttes i køleskabet.
Hvis man tager dem ud om morgenen og kommer i madpakken, vil de have en helt perfekt temperatur, når de spises fire timer efter.
Man kan komme en lille pakke hvidløgsmajonæse med til dyppelse, men det er også lækkert bare at spise rent.
Brug kun frisk fisk
Fisk
fra supermarkedet er ok at bruge i madpakken, hvis man køber det første
dag, efter det er pakket. Men når det har ligget i tre dage, skal man
ikke bruge det til madpakken. En tommelfingerregel er, at det skal lugte
af hav, når man åbner pakningen og ikke af fisk.
Lav fiskefrikadeller
Når man køber en hel fisk,
kan man bruge de gode midterstykker til fileter med det samme og så
gemme resterne fra halen og siderne til for eksempel fiskefrikadeller,
der er skønne i en madpakke. Og man kan bruge stort set al slags fisk.
Fisken
hakkes fint og blandes op med lidt gammelt brød til at binde farsen.
Herefter tilføjes æg, mælk, fedtstof, (smeltet smør eller olie).
Til
den klassiske fiskefrikadelle kan man så bruge dild og salt og peber,
og ellers kan man eksperimentere med alle mulige krydderurter som for
eksempel chili og finde sin personlige fiskefrikadelle.
Ørredtatar
Et godt bud på fisk i madpakken er ørredtatar, der pakkes i en tætsluttende bøtte ved siden af salat og brød.