Sådan får du mere ud af pensionen

Du kan få op til flere hundredetusinde kroner til alderdommen, hvis du vælger en pension, hvor de løbende omkostninger er lave. Hans Peter Christensen, der er direktør i rådgivningsvirksomheden uvildige.dk giver dig råd om, hvad du skal se efter.

Tjen 365.000 kroner ved at vælge det rigtige selskab

En pension er efterhånden blevet et hvermandseje. Typisk begynder vi en pensionsopsparingen gennem et job, men mange danskere sparer også selv op til alderdommen. Kan du selv vælge, hvor du sparer op, er der tusindvis af kroner ved at vælge det rigtige pensionsselskab, viser beregninger, uvildige.dk har lavet for Samvirke.

En sammenligning af seks pensionsselskaber viste, at valgte man det rigtige selskab, kunne pensionen vokse 365.000 kroner mere i det billigste selskab sammenlignet med det dyreste.

Du skal kigge efter ÅOP

Hans Peter Christensens råd til de danske pensionsopsparere er forholdsvis enkelt:

  • Kig efter ÅOP, som er et mål for, hvor stor en del af din pensionsopsparing, du betaler i omkostninger. Har du en opsparing på 1 million kroner – og det får mange i løbet af livet – betyder en forskel på 1 % i ÅOP hele 10.000 kroner i omkostninger. Hvert år.
(Indholdet forsætter efter annoncen...)
(Indholdet forsætter efter annoncen...)
(Indholdet forsætter efter annoncen...)

Hold også øje med:

Pensionsselskaberne vil gerne forklare, at der er forskel på afkastet mellem de forskellige selskaber – og det er der også hvert år. Men set over en årrække er afkastet stort set det samme, uanset hvor du placerer dine pensionspenge. Kig derfor i stedet på:

  • Forsikringsdækning. Er der en god ulykkesforsikring eller livsforsikring med i pensionsordningen?
Se, hvad vi ellers skriver om: #penge, #opsparing og #alder