Sådan får du brugt resterne af kyllingen - 7 resteretter med kylling
Har du kylling tilovers? Så er der rige muligheder for at slippe dem løs i andre retter. Her er 7 forslag:
Tilberedt kylling har en holdbarhed på 2-3 dage i køleskab, men lad dine øjne og din næse være overdommerne, som afgør, om resterne stadig kan bruges.
Nachos med kylling
Selv køkkensløve teenagere kan pludselig vågne op til dåd og lave nachos med kylling. Basisopskriften handler om at hælde tortillachips i bunden af en ildfast fad, fordele stykker af kyllingekød og revet cheddarost over, lægge endnu et lag chips og så igen kylling og ost. Gentag og slut med ost på toppen. Varm fadet i ovnen ved 200 grader, til osten er smeltet. Skal retten have ekstra smag, kan du vende kødet i en marinade først, tilsætte jalapenos eller servere en fyrig salsa til.
Et stykke med kylling
Skær rester af kogt kyllingebryst i skiver og brug det som pålæg på rugbrød eller fyld i en sandwich. Med karrymayonnaise, salat og bacon får du en klassisk clubsandwich. Friske ærteskud gør sig godt til kylling på rugbrød. Det samme gør skiver af æble eller mango. Prøv også at smøre brødet med pesto, aioli eller chilimayo – det giver din kyllingemad lidt spjæt i smagen.
Kog suppe på skroget
Du kan koge suppe på skroget af en kylling i selskab med vand, suppeurter, laurbærblade, en kvist timian og et par peberkorn. Lad suppen koge sagte i tre timers tid, si den og smag til med salt og peber. Tilsæt suppegrønt, for eksempel gulerødder og porrer i skiver og selleri i tern, og lad det koge med i suppen et kvarters tid. Har du rester af tilberedt kyllingekød, kan det varmes i suppen lige før serveringen. Kyllingekød fylder og mætter også godt i blendede grøntsagssupper.
Kyllingetærte
Rester af kylling i mindre stykker er godt som fyld i tærter, hvor det lyse kød kan akkompagnere forskellige (reste)grøntsager og krydderier. Små baconstykker gør sig også godt i en kyllingetærte. Lav dejen selv eller køb den færdig og bland fyldet med sammenpisket æg og mælk. Drys ost eller feta på toppen. Bag en stor tærte eller lav forskellige mindre tærter i små forme. Så kan du eksperimentere med fyldet og finde nye favoritter.
Sund eller snasket salat
Brug kyllingeresterne i selskab med en omgang salat. Skal det være sundt og mættende, kan du blande grøntsager i, så der er noget blødt, sprødt, sødt og syrligt i salaten. Har du lyst til en mere snasket kyllingesalat, så brug kødet i en mayonnaisemodel med ristede champignonskiver og kogte asparges i bidder. Dressingens tyngde kan reguleres med skyr, A38, cremefraiche - eller en blanding af dem.
Fjerkræ som fyld
En rest kylling i selskab med grøntsager og dressing er oplagt som fyld i pitabrød, madpandekager, wraps eller bagte kartofler. Prøv for eksempel søde kartofler og giv fyldet noget syre i smagen som modspil til de sødlige kartofler. Du kan også gå mormorvejen og lave en stuvning med kyllingekød til sprøde tarteletter. Skal resteretten bruges som madpakke, kan du pakke ingredienserne i små bøtter og samle herlighederne, når det er spisetid. Så undgår du, at det hele splatter sammen.
Sovset kylling
Rester af kogt eller stegt kyllingebryst kan være tørt efter et døgn eller to i køleskabet. Men i en cremet sovs forsvinder noget af tørheden. Lav for eksempel en karrysovs, skær kødet i mindre stykker og varm det i sovsen, som kan kombineres med forskelligt tilbehør efter sult og smag. Du kan også sende resterne på rejse i retter som risotto, paella, jambalaya eller nasi goreng. Retter med ris og kylling findes i talrige versioner rundt omkring på kloden – prøv nogle af dem i dit eget køkken.
ANNONCE
ANNONCE
Denne artikel er sponsoreret og lavet i samarbejde med De 5 Gaarde.