Sådan dater du på nettet

Dating på nettet er en jungle, som du nemt kan fare vild i. Men med lidt omtanke og grundighed kan selv den mest internetforskrækkede blive en datinghaj. Kommunikationsrådgiver Kenni Kjær Rasmussen giver dig her 6 gode råd til den gode datingprofil.

Vær klar over, hvad du søger

Det er vigtigt at være klar over, hvad man søger, fortæller Kenni Kjær Rasmussen: ”Gør klart over for dig selv, om du søger den store kærlighed, et venskab eller casual sex,” siger han.

Lav din profiltekst dynamisk

”Drop klicheerne! De fortæller intet andet om dig, end at du virker dybt ureflekteret og gemmer dig bag floskler,” siger Kenni Kjær Rasmussen. Og så skal din profil afspejle, hvad du søger, slår han fast, og samtidig gør det den mere dynamisk, hvis du løbende laver noget om i sin tekst.

(Indholdet forsætter efter annoncen...)
(Indholdet forsætter efter annoncen...)
(Indholdet forsætter efter annoncen...)

Fortæl kort om dit liv

Beskriv dig selv i en kort tekst, der kan vække andres interesse, men samtidig dækker over det vigtigste i dit liv, fortæller Kenni Kjær Rasmussen: ”Kig dig selv i spejlet og fortæl dig selv, hvad du brænder for, hvad der interesserer dig, og hvad dine mål i livet er.”

(Indholdet forsætter efter annoncen...)
(Indholdet forsætter efter annoncen...)
(Indholdet forsætter efter annoncen...)

Billeder er nødvendige

”Du vil hurtigt finde ud af, at det er irriterende at snakke med mennesker ’uden ansigter’,” siger Kenni Kjær Rasmussen, ”så der skal billeder på, men vær realistisk! Det er dårlig stil at fremstille sig selv som gudeskøn, hvis virkeligheden halter langt efter. Du gider jo heller ikke selv blive narret af et ’for’ godt billede.”

Start med en stille og rolig date

Det vigtigste, ifølge Kenni Kjær Rasmussen, er at mærke efter, hvornår man er klar.
”Man kan sagtens være tiltrukket af en person på skrift, men mangle tiltrækningen ansigt til ansigt,” siger han. Han foreslår derfor at starte med en kop kaffe eller en gåtur, så man stille og roligt kan se, om man går godt i spænd, før man tager på den helt store middagsdate.

Giv ikke op for tidligt

”Fundet af stormfuld kærlighed eller heftig hed sex er ikke ’urban myths’,” fortæller Kenni Kjær Rasmussen, ”det kan godt være, at du ikke klikker med din første date, næste eller tredje. Men giv ikke op! Betragt netdating som din mulighed for at vælge og vrage mellem en masse attraktive emner.”

Se, hvad vi ellers skriver om: #internet, #gode råd, #dating og #singleliv