Skift pastaen ud med protein
”Vores undersøgelser viser, at jo mere protein man spiser, jo nemmere har man ved at holde vægten. Derfor kan man sige, at protein er slankende,” siger Thomas Meinert Larsen, lektor ved Institut for Human Ernæring på Københavns Universitet.
For protein mætter mere end kulhydrater. Altså mætter eksempelvis kylling mere end pasta, som er kulhydratholdig. Så selvom man spiser de samme antal kalorier, så vil man hurtigere blive mæt, når man spiser protein. Og der går længere tid, før man er sulten igen.
Spis deller og tab dig
Gulerodsstave og salatblade til middag er slet ikke nødvendigt, hvis du vil smide et par kilo. Faktisk kan du spise deller, og stadig tabe dig.
For når du spiser protein, skal kroppen bruge mere energi og flere kalorier på at transportere, omsætte og fordøje, end når man spiser kulhydrat. Så kroppen kommer på arbejde, og det er godt for taljemålet og forbrænding.
Spis proteiner for taljens skyld !
De Nordisk Næringsanbefalinger siger, at vi skal have 10-20 pct. af vores daglige energiindtag fra protein. Men hvis det stod til Thomas Meinert Larsen, så skulle protein prioriteres højere:
”Anbefalingerne er lavet ud fra, hvor meget protein man skal spise for ikke at tabe protein i kroppen. Og ikke ud fra, hvad der er optimalt for kroppen. Jeg ville gerne sætte anbefalingen op på 15-25 pct. Blandt andet med det argument, at protein hjælper folk til at holde vægten og eventuelt tabe sig.”