Saml alle de grønne blade til aftensmaden
Vil du gerne af med havens skvalderkål, er det i marts og april, du skal barbere den hver aften inden aftensmad. Saml alle de små blade, du kan overkomme. Når du fjerner den del af skvalderkålen, der rager op over jorden, får planten ikke lys. Hvis den dagligt får kappet toppen af, har den svært ved at overleve. Men skvalderkål er svær at udrydde. Den vælter op overalt og har et tæt rodnet med lange rødder.
Put skvalderkål på pizzaen
I marts og april smager skvalderkålen bedst. De små blade er friske, spændstige og lidt persilleagtige i smagen. Put dem i salater, på pizza og i frikadellefars.
Skvalderkål virker mod podagra
Annemette Olesen beskriver skvalderkålen i sin bog: "Krydderurter. Især nye, unge skud bruges i mad, men ældre blade kan koges med i suppe og tørres til te og krydderi. ”Planten blev brugt af datidens lægekyndige som et middel mod podagra,"skriver hun.
Skvalderkål gav fylde i grønkålsretter
"Planten blev i knaphedstider brugt til at drøje grønkålsretter, og i dag anbefales det stadig at drikke te af bladene, hvis man har syreophobning i led.” skriver Annemette Olesen.