Pandekagen er den mest søgte opskrift på nettet

Pandekagen er den mest søge opskrift, viser en undersøgelse viskalspise.dk har foretaget af danskernes søgevaner. Efter pandekager kommer cupcakes, pølsehorn, chokoladekage, lasagne, muffins, hummus, frikadeller, pizza og kanelsnegle. Du får link til de mest populære kager herunder og 5 gode pandekagetip.

Mælk og fløde gør pandekager bløde

Pandekageløbet

Den lille engelske by Olney er kendt for sit årlige pandekageløb, der er blevet afholdt hvert år på Pandekagedagen siden 1445.

Kun kvinder må deltage. Det gælder om at komme først fra byens tort vil kirken samtidig med, at man vender en pandekage i luften tre gange.

Pandekagedag tirsdag efter fastelavn

Pandekagen er en ældgammel lækkerbisken. Den er fra før, vi fik komfur. Pandekager kan bages over åben ild. Fra tiden, da fastelavn var forbundet med ægte faste, har vi Pandekagedagen, der stadig er tradition i engelsktalende lande. I gamle dage skulle kristne faste i 40 dage op til påsken. Pandekagedagen var dagen inden fastetiden begyndte. Da blev spisekammeret tømt for æg, mælk og smør, som blev brugt til pandekage.

Fem gode pandekagetip

  1. Sigt melet i pandekagedejen lidt ad gangen, så undgår du klumper.
  2. Mælk eller fløde i dejen gør dine pandekager smidige. Det er godt, hvis pandekager skal rulles sammen.
  3. Vand eller øl i dejen gør dine pandekager sprøde og knasende. Du skal kun erstatte lidt af mælken med vand eller øl.
  4. Almindelige pandekager kan sagtens fryses. Læg evt. et stykke bagepapir mellem hver pandekage, så kan du tage det antal ud af fryseren, du har brug for.
  5. Hvis du vil holde pandekagerne lune, til de skal spises, kan du stille dem på en tallerken i ovnen. Ovntemperaturen skal stå på 50 grader.
Se, hvad vi ellers skriver om: #kager, #pandekager og #opskrifter