Pakker tennissokker om osten!

Osten ind i tennissokken, tennissokken ind i en plastikboks og plastikboksen ind i køleskabet.
?

Jeg skriver egentlig ikke for at spørge, men for at give et tip videre. Jeg bruger en udtjent hvid bomuldstennissok til indpakning af ost af enhver art - dog ikke smøreost,  og så kommer jeg den i en plastboks med tæt låg. Den sidste skive er lige så frisk og velsmagende som den første.

E.G. Waale, Helsingør:

Svar fra Winnie From Thesbøl

Det er en sjov idé – dog får jeg mindelser om sure sokker - min amerikanske mands fætter kalder altid dansk ost for 'tooast' - tå-ost - fordi han synes den lugter som sure tæer!

Nå, men spøg til side. Selvfølgelig kan man anvende gamle tennissokker, men det er nok ikke lige det, jeg vil anbefale. Et stykke rent bomuldsstof, for eksempel ostelærred, som oprindelig blev brugt ved fremstilling af ost, er velegnet. Fordelen ved sokkerne er jo, at de er tykkere end ostelærred og suger mere fugt. Under alle omstændigheder skal stoffet formentlig skiftes nogle gange undervejs. 

Målet er at holde osten fri for fugtig og fedtet overflade samt – ikke mindst - skimmelsvamp. Min egen ostehandler anbefaler, at man pakker osten ind i køkkenrulle, før den kommer i boks eller pose. Når papiret er vådt, skiftes det ud. Dette råd har dog den hage, at mange køkkenruller er blegede, så vælger man at bruge køkkenrulle, skal det være miljømærket. 

Winnie From Thesbøl er mad-, måltids- og husholdningskonsulent og cand. pæd.

Se, hvad vi ellers skriver om: #ost