Optø frossen fisk i mælk

Bliver fisken for 'vandet' af at blive tøet op i vand, så er der hjælp at hente i køleskabslågen. Mælk er nemlig ideelt til at tø fisk op - og så kan du bagefter lave en lækker og sund sovs af mælken.
  • Frossen fisk fra fryseren kan du med fordel lade tø op i mælk. Det skulle give fisken en tekstur og smag, som var den helt friskfanget.
  • Skal du derimod koge allerede optøet fisk, kan du også gøre dette i mælk.
  • Mælken, som du enten har optøet eller kogt fisken i, kan du med fordel bruge til en sund sovs - hvis fisken vel og mærke har været 'ren' og renset for skind og indmad fra starten.
  • Har du at gøre med en meget salt fødevare, f.eks. ansjoser, kan du minimere saltsmagen ved at lade fødevaren ligge i mælk.
  • Desuden kan du fryse mælk, skriver Arla på deres hjemmeside, i op til fire måneder. Dog garanteres der ikke for mælkens smag efter nedfrysning - men den er frisk og god til madlavning.
Se, hvad vi ellers skriver om: #fisk, #mejeriprodukter og #mælk