Skal frikadellen smage af Marokko, Frankrig, Kina eller det nordiske køkken?
Alle frikadeller kan røres med en grundfars af 500 gram hakket kød, kalve- og svinekød, lammekød eller oksekød plus 2 æg, 1 dl mælk eller vand, 1 dl rasp eller mel og et revet eller finthakket løg.
Græsk med oliven
Rør den græske fars med 50 gram smuldret feta, 1 tsk. finthakket, tørret rosmarin, 10 hakkede oliven og 5 tørrede soltomater, der er udblødte og hakkede.
Erstat evt. mælken eller vandet i grundfarsen med græsk yoghurt.
Marokkansk med kanel
Rør den marrokanske fars med 2 fed hakket hvidløg, 1 håndfuld hakket persille, ½ tsk. stødt kanel, ½ tsk. stødt koriander, ½ teske stødt ingefær eller friskrevet ingefær af 3 cm ingefær, 1 tsk. paprika, 1 tsk. safran, 1 spsk. citronsaft. Varier evt. persillen med mynte.
Fransk med sennep
Rør den franske fars med ½ hakket porre, 1 spsk. klippet karse, 1 spsk. Dijonsennep, 1 tsk. Tørret estragon. Varier med små bacontern, persille, timian, muskat og hakkede champignon.
Indisk med ingefær
3 cm frisk ingefær, 3 fed hvidløg, 4 hakked efriske grønne chili, 1 løg, ½ teske gurkemeje, 1 tsk garam masala, og en lille håndfuld frisk koriander.
Spansk med rødvin
Rør den spanske fars med 3 spsk rødvin, 2 spsk persille og 1 fed finthakket hvidløg.
Italiensk med parmesan
Rør den italienske fars med et afskorpet toastbrød udblødt i 1 dl bouillon i stedet for grundfarsens mel, 2 tsk. Rosmarin, 4 spsk parmesanost og en håndfuld hakket persille
Mexikansk med chili
Rør den mexikanske fars med ½ frisk hakket frisk chili, 1 hakket fed hvidløg, 1 hakket peberfrugt, ½ revet aubergine og ½ revet squash.
Kinesisk med soyasovs
Rør den kinesiske fars med ½ hakket, rød peberfrugt, ½ hakket frisk rød chili, friskrevet ingefær fra 3 cm. ingefær, 2 tsk. hvidløg, 1 tsk. sojasovs, 1 tsk. sukker.
Nordisk med hasselnødder
Rør den nordiske fars med 1 revet gulerod eller rødbede, et revet æble, 2 spsk havregryn, hakkede hasselnøddekerner fra 10 hasselnødder, 1 bundt persille.