Opskrift på hummus - 4 simple steps

Hummus må hverken være tør eller tynd, men gerne silkeblød og skinnende. Husk at tage hummussen ud af køleskabet mindst en halv time, før du skal bruge den.

Step 1

Kikærter eller andre bælgfrugter på dåse kan bruges i en snæver vending, men den bedste smag i hummus får du med hjemmekogte bælgfrugter. Skyl dem, læg dem i blød natten over, og kog dem efter anvisning på pakken. Kikærter er klassiske, men hvide og brune bønner, flækærter,  butterbeans og belugalinser er også velegnede til hummus. Brug ikke røde linser, de giver et vandet og smattet resultat.

Step 2

Blend bælgfrugterne i en foodprocessor eller med stavblender. Tilsæt lidt væske, evt. citronsaft, så blender du nemmere. Blend for eksempel 240 gram kogte bælgfrugter med 2-3 spsk. citronsaft eller vand, og tilsæt 1 spsk. tahin. Tahin, der er blød pasta lavet på sesamfrø, kan købes færdig. Det er vigtigt, at konsistensen er cremet og hverken for tør eller blød. Tilsæt derfor væsken lidt ad gangen.

Step 3

Smag til med salt, spidskommen, chili, hvidløg og evt. mere citron, så hummussen ikke bliver fad og kedelig. Bælgfrugter har nemlig brug for meget smag. Bruger du hummus til dip, må den gerne være ekstra krydret. Smagen kan forstærkes med blendede soltørrede tomater, peberrod, friskhakket mynte, oregano eller persille. Hummus kan også tilsættes kogte grøntsager som en gulerod eller rødbede, der giver en flot farve og en blød konsistens.

Step 4

Brug ikke hummussen iskold, men tag den ud af køleskabet en halv til en hel times tid før brug, så den bliver tempereret. Brug den som eftermiddagssnack på knækbrød, som smørelse i pitabrød, som dressing eller pålæg, hvor hummussen på lækker måde øger dit grøntindtag.