Opskrift på 3 slags havregrynskugler

Forsød julen med lækre havregrynskugler med et twist af Baileys, Cointreau eller marcipan. Havregrynskugler er en hit på julebordet, men kan spises året rundt. Her er opskriften på 3 slags havregrynskugler.

Det skal du bruge

Havregrynskugler med Baileys

Cirka 30 stk.

100 g havregryn
60 g blødt smør
80 g flormelis
20 g god usødet kakao
2 spsk bailey - eller mere alt efter smag og behag. 
30 g kokos
30 g hasselnødder

Havregrynskugler med marcipan

Cirka 30 stk. 

100 g blødt smør
50 g sukker
25 g kakao
1 spsk. fløde, gerne kaffefløde
75 g fintrevet marcipan
150 g fintvalsede havregryn

Havregrynskugler med kaffe og Cointreau

Cirka 40 stk. 

150 g havregryn
75 g smør
75 g sukker
25 g kakaopulver
½ dl kaffe
1 spsk cointreau - eller mere alt efter smag og behag. 
 

Sådan gør du

For alle varianter gælder samme fremgangsmåde: 

Smuldr smørret i en skål og tilføj de resterende ingredienser. Form i kugler og vend i kokos, mandelsstykker, guldglimmer eller frysetørret hindbær. 

Opbevar dem i køleskabet, hvor de kan holde sig friske i en uges tid, hvis ikke de bliver spist inden. 

Se, hvad vi ellers skriver om: #konfekt, #jul, #marcipan og #slik