Nemmere at finde økovarer

Hvorfor er det ikke nemmere at finde de økologiske varer i Coops supermarkeder, spørger en læser.
?

Da jeg ofte køber økologiske varer, tænkte jeg, om ikke det ville være en god idé, at prismærket på hylderne var grønt? Så kunne man hurtig og nemt finde økovarerne på hylderne og se prisen. Der kommer i forvejen gule prismærker på hylderne, når det er en tilbudspris.

Marian Andersen

Svar fra Kristian Herlufsen

Kæderne har lidt forskellige principper, når det gælder skiltning af de økologiske varer. I fakta arbejder man på, at det bliver så synligt som muligt direkte på emballagen, at varen er økologisk, SuperBrugsen har samlet sine økovarer på særlige hylder, og Dagli’Brugsen har givet mulighed for, at butikkerne kan bruge særlige skilte til hyldeforkanten.

I Coop vil vi også gerne gøre det nemt at vælge økologi, og butikkerne evaluerer blandt andet på, om kunderne nemt nok kan se, om varen er økologisk. I den evaluering indgår dit input også.

Kristian Herlufsen er journalist på Samvirke og har ansvaret for de emner, der handler om forbrug og indkøb. Derudover er Kristian Herlufsen ansvarlig for dialog med læserne på Din Butik-siderne og på facebook.

Se, hvad vi ellers skriver om: #forbrug, #økologi, #coop og #supermarked