Mellembørn bliver glemte og skal kæmpe for opmærksomhed
"Mens de er børn, altså 5-10 år, kan man godt sige, at den midterste kan komme lidt i klemme. Den ældste kan klare sig selv, mens den yngste får den meste opmærksomhed. I midten sidder så et barn, som måske ikke er helt gammelt nok til at klare sig selv, og derfor kommer til at mangle noget kontakt med forældrene," siger Per Schultz Jørgensen.
Den miderste kan være kontrær
Når man som den midterste i flokken føler sig overset, kan det ifølge Per Schultz Jørgensen godt resultere i, at barnet vil gøre opmærksom på sig selv, råbe op, være kontrær og søge opmærksomhed.
"Alle søskendeflokke har en rivalisering, hvor de kæmper om opmærksomheden fra forældrene – her skal den midterste kæmpe mere for det. Det kan godt blive en lidt besværlig rolle at være i midten, og så er spørgsmålet er, om de karaktertræk gør sig gældende resten af livet. Det gør de ikke - men de vil dukke op, når familien mødes," siger Per Schultz Jørgensen.
Hvis der er mere end 3 børn, kommer det an på, hvor længe imellem børnene der er, hvordan relationerne børnene imellem bliver.
"Jeg er selv vokset op i en flok på 6. Vi blev født nærmest i hold af 3, hvor rollerne var rimeligt klassisk fordelt i de 2 hold med lille-, midter-, og storesøskende i hvert hold søskende," siger Per Schultz Jørgensen.