Annoncørbetalt indhold fra Ribera del Duero
vin

Mød 6 vine fra Ribera del Duero

Ribera del Duero er rødvinsland, selvom der både fremstilles hvidvine og rosévine, så her koncentrerer vi os om rødvinene. Mød 6 af dem her.

Prøv 6 vine fra Ribera del Duero

Vi har udvalgt 6 vine med forskellig alder og fadlagringstid, men generelt kan man sige om vinene fra Ribera del Duero, at det er madvine og især kødvine. Hvis man drikker dem uden mad, kan de virke voldsomme, men sammen med kød, især rødt kød, bliver de bløde og behagelige. Hvis du stadig synes, at de er for stramme, så prøv at komme noget stærkt i retten (sort peber eller chili), så virker vinen mere behagelig, rundere og sødere.

Husk, vinen må ikke serveres for varm. Det ideelle er 17-18 grader. Hvis vinen er for varm, træder alkoholen for meget frem og overdøver frugt og elegance.

Comenge Biberius, 2018, Cosechas, forhandles af Nemlig.com, 99,75 kr.
100% tempranillo. Lagret 4-6 måneder på franske fade. En ung vin i den klassiske stil, med en mørk og moden frugt i smag og duft, hvilket er kendetegnende for områdets nationaldrue tempranillo.

Vetusta, 2018, Cosechas, forhandles af Scandinavian Wine & Chocolate, 99,00 kr.         
100% tempranillo. Vinstokkene gror i 960-1000 meters højde. Lagres 4 måneder på 80% franske og 20% amerikanske faade. En fyldig vin med noter af bær, især kirsebær og solbær. Blød og elegant med en fin balance mellem syre og tanniner.

Pradorey Élite 2017, Cosechas, forhandles af Holte Vinlager, 260,00 kr.  
100% tempranillo (tinta fina). Lagret 14 måneder på franske egefade og 6 måneder på store fade på eg fra Never. En vin med stor aromatisk kompleksitet, moden frugt og mineralske noter. Fadlagringen er balanceret, så den ikke overdøver druens karakteristika.

Nabal, 2015, Crianza, forhandles af Dreams from Spain, Impronta, 325,00 kr.                    
100% tempranillo. Lagring på 80% nye franske egefade og 20% nye amerikanske egefade. Stikkene er mellem 50 og 80 år gamle. Vinen har en duft af modne røde bær, den er frisk og krydret med en let sødme. Druens aroma er balanceret med aroma fra nye fade, så som kaffe og kakao.

Protos, 2016, Crianza, forhandles af Greve Vinkompagni, Slagelse Vinkompagni, Salling i Aarhus og Aalborg, 149,00 kr.          
100% tempranillo (tinta del país), lagret dels på nye franske fade, dels på 1 og 2 år gamle fade. Dejlig moden frugt blandet med aromaer fra fadlagringen giver noter af krydderier og behagelige, toastede noter

F de Fuentespina, 2014, Reserva, forhandles af Coop,  399,00 kr., v. 6 stk. 249,00 kr.       
100% tempranillo, lagret 14 måneder på ny fransk eg og derefter 2 år på flaske. En helt speciel vin, der kun laves i gode år og med de bedste druer fra en af Ribera del Dueros ældste marker. En vin med finesse, elegance og intensitet, der fortjener at blive nydt i ro og mag. 

Der tages forbehold for fejl og prisudvikling.

Denne artikel er sponsoreret og lavet i samarbejde med Ribera del Duero.

Læs mere om