Mere dansk kød i køledisken!

Jeg finder tit udenlandsk kød i køledisken, men vil helst have dansk. Hvorfor kommer en del af jeres kød fra udlandet?
?

Jeg har nu igennem længere tid ikke kunnet få dansk hakket kød i SuperBrugsen.

Hvad er grunden til, at Coop forhandler kød fra et firma, der åbenbart køber sit kød i udlandet? Det irriterer mig, at jeg måske permanent
skal købe mit kød i andre supermarkeder, og jeg tror ikke, I følger forbrugernes ønsker.

Janne Voigt, Aarhus

Svar fra Esben Meier

I SuperBrugsen findes forskellige serier som for eksempel Dansk Kalv, Bornholmer Grisen, Änglamark Økologisk kød, der altid er danske.

I en række udvalgte SuperBrugsen (ca. 80 butikker) forhandles der ligeledes dansk kødkvæg fra Kildegaarden. Alle kyllinger og parteringer heraf er danske, herunder naturligvis De 5 Gaarde Kyllingen og de økologiske kyllinger. Fersk kød er en international handelsvare, der flyder frit mellem landene i forhold til udbud og efterspørgsel.

I Coop køber vi gerne dansk kød, men såvel vore butikker som leverandører vil i perioder anvende større eller mindre mængder importeret kød, da efterspørgslen er større end udbuddet i markedet lige nu.

Esben Meier er kategorigruppechef for fersk kød, fjerkræ og fisk i Coop.

Se, hvad vi ellers skriver om: #kød, #svinekød, #oksekød og #hakket oksekød