Mere dansk kød i køledisken!
Jeg har nu igennem længere tid ikke kunnet få dansk hakket kød i SuperBrugsen.
Hvad er grunden til, at Coop forhandler kød fra et firma, der åbenbart køber sit kød i udlandet? Det irriterer mig, at jeg måske permanent
skal købe mit kød i andre supermarkeder, og jeg tror ikke, I følger forbrugernes ønsker.
Janne Voigt, Aarhus
Svar fra Esben Meier
I SuperBrugsen findes forskellige serier som for eksempel Dansk Kalv, Bornholmer Grisen, Änglamark Økologisk kød, der altid er danske.
I en række udvalgte SuperBrugsen (ca. 80 butikker) forhandles der ligeledes dansk kødkvæg fra Kildegaarden. Alle kyllinger og parteringer heraf er danske, herunder naturligvis De 5 Gaarde Kyllingen og de økologiske kyllinger. Fersk kød er en international handelsvare, der flyder frit mellem landene i forhold til udbud og efterspørgsel.
I Coop køber vi gerne dansk kød, men såvel vore butikker som leverandører vil i perioder anvende større eller mindre mængder importeret kød, da efterspørgslen er større end udbuddet i markedet lige nu.

Esben Meier er kategorigruppechef for fersk kød, fjerkræ og fisk i Coop.