Louisa Lorangs yndlingskage er en sort bønnecupcake med jordbærskum

Du vil aldrig tro på, at der er bønner i, siger Louisa Lorang, madskribent og kok, om yndlingskagen, en bønnecupcake med jordbærskum.

»Jeg fik inspirationen til kagen i Texas. Jeg var i det kæmpestore økologiske supermarked, Wholefoods, og der så jeg en kage, der var lavet på sorte bønner. Jeg tænkte: »Hvis de kan, så kan jeg også!« Det er en chokoladekage lavet af sorte bønner, så der er ikke mel i. Bønnerne gør konsistensen helt fantastisk. Den bliver helt vildt fluffy, og så smager den virkelig godt. Jeg lavede den til min mor, min mand og mine børn, og først bagefter fortalte jeg, hvad der var i. De blev overraskede, men syntes, at det var supersejt, fordi man ikke kunne smage, at den var lavet af bønner. Jeg ville elske at servere den her kage for min morfar. Han var gammel konditor, og han ville ikke tro på, at jeg virkelig havde lavet en kage af bønner. Han ville nok være skeptisk i starten, men lade sig overbevise.«

Louisa Lorang, madskribent, kok, laver blandt andet mad i Go’Morgen Danmark

 

»Kagen er sundere, fordi der ikke er mel i. Men jeg laver den ikke, fordi jeg er på slankekur. Jeg laver den, fordi den er vildt god. Og så er det jo bare win-win, at den også er sund. Men når jeg sparer i kalorieregnskabet på kagen, får den selvfølgelig en ordentlig omgang cremet bærtopping.«

Læs mere om