Kryddersnaps med hindbær og stjerneanis: Opskrift på snaps, du kan lave på et par uger

Hjemmelavet snaps er prikken over i'et, hvis du serverer smørrebrød, og du skåler for dine venner og dem, som du kender, og fortæller dem, at haps, haps, haps, du har lavet din egen snaps, der smager af kongen af Danmark.

Snaps, der smager af bolsjer

»Snaps med stjerneanis og hindbær leder tankerne hen på Kongen af Danmark-bolsjer,« fortæller Simon Kristensen, der er manden bag de mange hjemmelavede kryddersnapse hos restaurant Told & Snaps i Nyhavn. Han har hjulpet Samvirke med opskrifter på kryddersnaps, du selv kan lave.

Simon Kristensen er restaurantchef på Told og Snaps, hvor han også er snapseminister med snesevis af hjemmelavede snapse på cv’et.

Opskrift på snaps med hindbær og stjerneanis

Tid: 2-4 uger

Det skal du bruge:

  • 250 g frosne hindbær
  • 2 stk. stjerneanis
  • 1 flaske klar snaps eller vodka

Sådan gør du:

Put alle ingredienser i et patentglas. Luk og lad snapsen trække i 5-10 dage, afhængig af den ønskede anissmag. Tag herefter stjerneanis op og lad hindbær trække yderligere et par uger (op til 3 uger) og filtrer den gennem et rent klæde eller kaffefilter.