Kryddersnaps med agurk: Lynhurtig opskrift på snaps, du kan lave på en dag

Hjemmelavet snaps sætter for alvor et personligt præg på det store kolde bord, når du skåler for dine venner og dem, som du kender, og fortæller dem, at haps, haps, haps, du har lavet din egen snaps, med en friskt hint af agurk.

Lynhurtig og frisk snaps

»Agurk i snaps giver en friskhed, som man kender det, hvis putter agurk i vand. Det vil være en ret kraftig snaps, men den får lige et friskt hint« fortæller Simon Kristensen, der er manden bag de mange hjemmelavede kryddersnapse hos restaurant Told & Snaps i Nyhavn. Han har hjulpet Samvirke med opskrifter på kryddersnaps, du selv kan lave.

Denne agurke-snaps vil få en lidt mere bitter nuance, hvis du lader den trække i længere tid.

Simon Kristensen er restaurantchef på Told og Snaps, hvor han også er snapseminister med snesevis af hjemmelavede snapse på cv’et.

Opskrift på snaps med agurk

Tid: ca. 8 timer

Det skal du bruge:

  • 10 cm agurk
  • 1 flaske klar snaps eller vodka

Sådan gør du:

Fjern kernerne fra agurken. Skær den i mindre stykker og læg skriverne i et patentglas. Fyld op med snaps. Luk og lad snapsen trække i 8 timer. Filtrer den gennem et rent klæde eller kaffefilter. Hvis du har tid derefter, kan du med fordel lade snapsen “hvile” sig i et par timer inden servering.