Kostplaner eller små daglige kostændringer - hvad er bedst?

Kan vi være vores egne vægteksperter, eller har vi brug for kostplaner, når vi skal tabe os? To kendte slankeaktører diskuterer.

Thomas Møberg og Per Brændgaard diskuterer kostplaner.

De to eksperter

Thomas Møberg er direktør for De Danske Vægtkonsulenter, der anbefaler kostplaner og vejning af maden. Tror på at faste mål motiverer til vægttab

Per Brændgaard er selvstændig ernæringsformidler. Tror ikke på kostplaner, men på små ændringer i de vaner, man ellerede har. For eksempel skummemælk i kaffen i stedet for letmælk.

Per Brændgaard:

Sig ikke: Spis 600 gram frugt og grønt om dagen. Sig i stedet: Spis mere frugt og grønt, end du gør i forvejen. Små ændringer i den enkeltes nuværende vaner virker overkommelige både i dagligdagen og på længere sigt. Klienterne er deres egne eksperter.

Thomas Møberg:

Hos os kan du selv bestemme, om du vil tabe 10 eller 48 kilo på 12 måneder.Nogle har brug for en kostplan for at tabe sig et kilo hver uge, så de opretholder motivationen.
Vi oplever, at der er personer, der gerne vil stå til ansvar 0ver for en konsulent.Nogle kan godt bruge en lille løftet pegefinger en gang imellem. Man har brug for systematik til at indarbejde nye kostvaner.

Per Brændgaard:

Min systematik handler om at udvikle evner til at navigere i kaos. Mennesker er ikke robotter, der kan programmeres, og vil ikke betragtes på den måde. Små Skridt er en metode, der er et paradigmeskift i måden, vi behandler og anskuer overvægt på.

Thomas Møberg:

Kostplaner skaber rammer, når du har rammerne, behøver du ikke kostplaner længere. Du får en systematik, der ligger i baghovedet. Har du den rette strategi, bliver du ikke overvægtig.

Per Brændgaard:

Rammer deler virkeligheden op i sundt og usundt, men for at tabe dig skal du helt enkelt have underskud på dit energiregnskab, naturen og biologien dikterer ikke hvordan. Måske skal du bare skifte torsdagskagen ud med et æble.

Se, hvad vi ellers skriver om: #forbrug, #sundhed, #motion, #helbred, #sport, #slank og #slankekur