Lidt ekstra til opskriften
Grød kan kommes i ethvert brød. Det er næsten lige meget, hvilken slags brød du bager, så kan du godt sluse en slat grød i. Du behøver ikke ændre på opskriften, men bare komme grøden i dejen, der alligevel har nogenlunde samme konsistens som dej.
Der er forskellige årsager til, at maden ryger ud
Noget bliver smidt ud, fordi det er blevet dårlig, andet fordi det er blevet kedeligt, men ikke uspsiseligt. Brødet ryger typisk ud, fordi det bliver muggent, viser en analyse fra FDB Analyse. For grøntsagernes vedkommende er det, fordi de ikke ser friske nok ud længere. Samme begrundelse bruger vi om frugt, mens pålæg typisk kasseres, fordi datomærkningen er overskredet.
Til gengæld gemmer de fleste danskere som regel madrester, der bliver tilbage i gryder og på fade.
Samvirke samler på rester
Er du også en gemmer, der
kan forvandle sjatter og levninger til nye retter? Så vil vi meget gerne
høre fra dig. Send os en beskrivelse og gerne et billede af, hvordan du
giver resterne nyt liv og undgår, at de ender i skraldespanden.