Klumme af Soulaima Gourani: Bliv mester i mavefornemmelser

Soulaima Gourani bruger sin indre guide, når hun skal træffe store og svære beslutninger. Og når hun ikke kan mærke, hvad hun mener i en bestemt sag, udbeder hun sig betænkningstid.

Træn din intuition!

1. Lyt til din intuition, og husk, den er flygtig og forsvinder lige så hurtigt, som den opstår.2. Stå ved, hvad der føles rigtigt, også selvom du ikke lige kan forklare andre, hvad der foregår. 3. Er du meget i tvivl om noget, så lad være med at træffe en beslutning. Vent i stedet og sov gerne på det. 4. Gå ture og lyt til din indre stemme. Skab ro, så du kan »høre« dig selv.

Du skal ikke tro – du skal vide, blev jeg belært for nylig. Tro er noget, man gør i kirken! Den besked har du sikkert også selv fået engang! Men hvad er forskellen på at tro og på at vide?

Personligt er jeg stor tilhænger af at tro noget – tro på min intuition. Den er mit vigtige værktøj i en kaotisk verden, hvor alle synes at have svar på alting!

Hvem ved bedst, hvad der er godt for mig? Mig selv. Og hvilke signaler skal jeg lytte til? Mine egne.
Hver dag forsøger vores krop at fortælle os, hvad der er godt for os, hvem vi bør omgive os med, og hvad vi bør undgå. Hvad vi med fordel kan gøre mere eller mindre af. Men ofte slukker vi for alle vores signaler. Vi lytter mindre og mindre til vores indre guide. Vi lader os styre af eksperter, tal og prognoser.

Det har aldrig været populært at sige: »Jeg føler, at det er den rigtige beslutning«, eller at sige: »Jeg mærker, at...«. Det er, som om det ikke er validt at træffe beslutninger på en »mavefornemmelse«.
Intuition bliver tit brugt som et mærkat på kvinder. Faktum er, at mænd har samme mulighed som kvinder for at benytte den. De mest succesfulde og dybe mennesker, jeg kender, bruger intuition i udstrakt grad. De taler ikke nødvendigvis om den, men de bruger den!

Tal og beregninger er stærkere argumenter, mener mange, og derfor tror de mere på statistikker og undersøgelser frem for deres egen indre stemme. Problemet med tal er, at de er taknemmelige. Alt efter hvilke udregningsmetoder eller teorier der ligger bag, kommer man frem til meget forskellige resultater. Jeg vil derfor godt udfordre den holdning, at tal og statistikker er det eneste, du kan stole på, og at tal er et universalt sprog. Pjat!

Jeg bruger især den indre guide, når jeg skal træffe store og svære beslutninger. Og når jeg ikke kan mærke, hvad jeg mener i en bestemt sag, udbeder jeg mig betænkningstid. Folk har respekt for, at man gerne vil tænke sig om. Det er o.k. at lytte til en følelse, også selvom den ikke kan sættes på en ligning og regnes ud.                                  

Soulaima Gourani er født i 1975, virksomheds­rådgiver, står på listen over de 100 talenter i Europa, man skal holde øje med. Hun vinder internationale lederpriser – og lægger vasketøj sammen. Er danskmarokkaner og bor på Nørrebro med sit livs kærlighed igennem 20 år, har to små krudtugler og elsker at dyrke sport!

Se, hvad vi ellers skriver om: #klumme