Kan man selv lave kaviar af ørredrogn?

Kan rogn fra ørred indeholde orm eller parasitter, så man ikke skal lave sin egen kaviar?
?

Er der nogen risiko ved at lave kaviar af rogn fra ørred? Jeg bruger rogn fra nyfanget ørred. Jeg skolder rognen hurtigt, før jeg renser den, og derefter ligger den i saltlage et par timer, bliver skyllet og er klar til brug. Kan rogn indeholde orm, parasitter eller andet farligt efter denne behandling?

Bente Nielsen, Aarhus

Svar fra Winnie From Thesbøl

Sundhedsrisikoen ved at spise rogn fra friskfanget ørred er meget lille. Som udgangspunkt vil rognen være steril og derfor ikke indeholde parasitter, orm eller bakterier. Det er selvfølgelig vigtigt, at fisken er rengjort grundigt, inden rognen udtages, så man undgår overførsel af for eksempel tarmindhold fra fisk til rogn. Da du ydermere skolder rognen før saltning, har du også taget højde for denne eventuelle risiko. Det skal nævnes, at fersk rogn er et letfordærveligt produkt med kort holdbarhed, og at den skal opbevares på køl.

Winnie From Thesbøl er mad-, måltids- og husholdningskonsulent og cand. pæd.

Se, hvad vi ellers skriver om: #fisk og #frokost