Kan man kun få hvidløg fra Kina?

Kina sidder på en stor del af markedet for hvidløg. Er det muligt at få alternativer?
?

Hvorfor kan man kun få hvidløg fra Kina - både friske og på glas. Jeg er klar over, at Kina sidder på 70-80 procent af markedet for hvidløg, og at det for Coop er et spørgsmål om pris.

Jeg er ikke tryg ved fødevarer produceret i Kina og betaler gerne lidt ekstra for hvidløg dyrket andre steder – og allerhelst økologiske. Hvordan og hvor tit testes kinesiske hvidløg (friske og på glas) for pesticider og andet djævelskab?

Hans Meinel

Svar fra Henrik Nielsen

Det er korrekt, at Kina sidder på en stor del af markedet grundet en gunstig pris, men vi har altså alternativer, såvel når det gælder traditionelle som økologiske hvidløg. Vi har en god aftale med familiefirmaet Terranllana, som dyrker spanske hvidløg af allerhøjeste kvalitet. Sorten, der dyrkes, er en gammel europæisk sort, som dyrkes i den frugtbare jord ved byen Toledo.

Disse hvidløg er kendetegnet ved at have en meget karakteristisk duft og en kraftig smag af hvidløg. Altså et rigtig godt alternativ, som vi kan tilbyde stort set året rundt. Vi tager årligt 2-3 stikprøver for pesticidrester såvel som mikrobiologisk test af hvidløg fra Kina og har de sidste tre år ikke fundet pesticidrester eller problemer med mikrobiologien. 

Henrik Nielsen er kategorichef for grøntsager. Henrik Nielsen er ansvarlig for sortiment og indkøb af grøntsager til Coops butikker i Danmark.

Se, hvad vi ellers skriver om: #indkøb, #coop, #supermarked og #hvidløg