Kan man fortynde fløde til mælk?

Er det sundt at drikke fortyndet fløde i stedet for mælk?

Ernæringsmæssigt er det ikke godt at bruge fortyndet fløde i stedet for mælk. Fløde er en koncentreret udgave af fedtet i mælk, men ikke af mælkens vigtige næringsstoffer herunder kalk.

?

For at gøre indkøbstasken lettere køber jeg ikke mælk, men piskefløde, som jeg så fortynder til f.eks. letmælk.

Men hvad siger ernæringseksperterne til det?

Agnete Lund Sørensen, St. Heddinge

Svar fra Per Brændgaard

Jeg forstår godt, hvorfor du gør det, og umiddelbart lyder det jo som en god idé. Men rent ernæringsmæssigt er det ikke godt. Fløde er en koncentreret udgave af fedtet i mælk, men desværre ikke af mælkens vigtige næringsstoffer herunder kalk. Det er særlig vigtigt at få kalk nok for ældre kvinder for at undgå afkalkning af knoglerne.

Sund kost bør indeholde en halv liter skummet- eller minimælk pr. dag. Du bliver derfor nok nødt til at bære den tungere mælk hjem. Du kan måske se det som en mulighed for gratis styrketræning i dagligdagen. Det er også godt for knoglerne.

Per Brændgaard er cand.scient. i human ernæring.

Se, hvad vi ellers skriver om: #ernæring og #mejeriprodukter