Kan man få økologiske tamponer?

Når tamponer er noget af det, der kommer tættest på kroppen, hvorfor fører Coop dem så ikke i en hudvenlig eller økologisk variant?
?

Jeg undrer mig over, at man i Coops butikker endnu ikke kan finde økologiske tamponer eller blot tamponer, der er svanemærkede. Allerede i dag kan vi købe bind og trusseindlæg, der ikke er lavet af klorblegede materialer, men når det kommer til tamponer, som jo er i endnu tættere kontakt med vores krop, må vi nøjes med amerikanske, klorblegede tamponer. Jeg ved, at de svanemærkede og meget mere miljøvenlige tamponer produceres og findes derude i handelen. Hvorfor fører I ikke et sundere alternativ til de gængse, gammeldags og klorblegede tamponer i Coops butikker? 

Julie Herrik

Svar fra Tove Siegfredsen

Miljøvenlige tamponer er bestemt en mulighed, vi gerne vil se på til Coops butikker. Allerhelst vil vi gerne kunne have dem i et af vores egne varemærker, men det er en lang proces at få godkendt produkterne til svanemærkning og kransen, som er et astma-allergimærke. Samtidig skal vi være sikre på, at efterspørgslen er stor nok til, at vi kan tage varerne hjem til vores butikker. Vi kigger på forskellige løsninger, uden at vi dog kan love nogen tidshorisont for, hvornår vi kan have produktet på hylderne. 

Tove Siegfredsen er kategorigruppechef for personlig pleje og håndkøbsmedicin - og det betyder, at Tove Siegfredsen indkøber hovedparten af de varer, Coop sælger inden for kategorierne.

Se, hvad vi ellers skriver om: #sundhed, #kvinder og #menstruation