Kan havregryn være både valsede, hele og afskallede på en gang?

Kan havregryn, der er valsede, også være hele og afskallede?
?

I martsnummeret af Samvirke skrives som brevkassesvar til Karen Brandt, at havregryn, som vi spiser dem med mælk eller som grød, er fremstillet af afskallet havre. I samme blad står under »Havregryn er kultur«, at havregryn er valset, hel havre. Hvad er rigtigt?

Grethe Chandler, Ballerup

Svar fra Inger Abildgaard

Havregryn er fremstillet af afskallet, valset, hel havre. Først fjernes skallen fra havren, så varmebehandles den og valses hel, det vil sige, den males eller presses igennem valser, som er et ord - afledt af tysk - for cylindre.

Inger Abildgaard er madredaktør på Samvirke, hvor hun siden 1994  har skrevet og redigeret bladets madsider.

Se, hvad vi ellers skriver om: #ernæring og #havregryn