Hvornår skal min kat vaccineres?

Din kat bør vaccineres som killing og revaccineres med jævne mellemrum resten af sit katteliv, hvis du vil sikre den bedst muligt mod sygdomme. Skal den ud at rejse, er det også en tur forbi dyrlægen. Få overblik over vaccinerne her.

Dyreklinikkerne kan have forskellige priser på vaccination, så det kan godt betale sig at undersøge, hvad det koster forskellige steder. 

Katte bliver vaccineret mindre end hunde

Katte herhjemme er ikke helt så velvaccinerede som hundene, vurderer Geoff Houser.  

»Vi ser næsten ikke nogen kattesyge. Til gengæld ser vi en del influenza især ude på landet. Årsagen er nok, at man ikke er helt så tilbøjelig til at vaccinere sin kat, efter at den har fået sine killingevaccinationer. Kattens status er muligvis ikke den samme på landet, som den er i byen.«

Hvorfor skal min kat vaccineres?

Det kan stærkt anbefales at få sin kat vaccineret med minimum kernevaccinationerne, siger Geoff Houser. Både for kattens skyld og for andres.

»Smitstoffet er derude, og konsekvenserne ved ikke at blive vaccineret kan være, at dyret dør. Vi så helst, at alle hunde og katte i Danmark blev vaccineret, for så ville infektionspresset være ret lille,« siger han.

Er du i tvivl?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal vaccinere din hund eller ej mod nogle af de nævnte sygdomme, så spørg en dyrlæge til råds.

Kilder: 
Seniordyrlæge på Institut for Universitetshospitalet, Geoff Houser
www.dyrenesklinik.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: #kat, #vaccination og #kæledyr