Hvorfor skal Samvirke pakkes ind?

Samvirke har i været folieret i en udgave. Få forklaringen på, hvorfor Samvirke er pakket ind i plastik.
?

Jeg læser Samvirke med stor fornøjelse hver måned. I november blev jeg trist over at erfare, at magasinet er indpakket i plastik, hvilket er fuldstændigt i strid med de miljømæssige tanker i min verden. Jeg var så naiv, så jeg troede, Coop og Samvirke gik ind for at minimere ressourcespild, denne vildfarelse er slut for mit vedkommende. 

Flemming Bjerggaard

Svar fra Kristian Herlufsen

Vi er opmærksomme på at belaste miljøet mindst muligt. Det er blandt andet derfor, at Samvirke er miljømærket, og at papiret er FSC-mærket. Når bladet af og til er folieret, skyldes det, at vi har brug for at sende et brev med til abonnenterne eller i dette tilfælde, at en annoncør har betalt for folieringen for at kunne sende en kuvert med et rejsetilbud ud med bladet. Plastikken er forholdsvis miljøvenlig, omend det altid ville være mest miljøvenligt, hvis man ingen plastik brugte. Samtidig vil plasten, såfremt den ender på forbrændingsanlægget, alene omdannes til vand og kuldioxid.

Kristian Herlufsen er journalist på Samvirke og har ansvaret for de emner, der handler om forbrug og indkøb. Derudover er Kristian Herlufsen ansvarlig for dialog med læserne på Din Butik-siderne og på facebook.

Se, hvad vi ellers skriver om: #miljø og #Samvirke