Hvorfor sælger I stadig buræg?

Kvickly afskaffede buræg for halvandet år siden, og Irma har ikke solgt buræg endnu længere. Hvorfor afskaffer Coop ikke helt buræg?
?

Når nu Coop er så miljørigtig på mange punkter og sætter værdien af gode varer højt, hvordan kan det så være, at der kan købes æg fra burhøns i butikkerne? Betyder dyrevelfærd ingenting – eller vægter indtjeningen bare mere?

Egon Nicolaisen, Tinglev

Svar fra Kristian Herlufsen

Irma og Kvickly har begge fjernet buræg fra hylderne i supermarkederne. Irma fjernede dem for en del år siden, Kvickly for få år siden. Det er sket ud fra en betragtning om dyrevelfærd. Når vi ikke fjerner buræg med det samme i alle kæder, har det to grunde. For det første oplever vi stadig en stor efterspørgsel fra en del kunder på billige æg. For dem betyder prisen mest.

Vi har dog udviklet skrabeæg, som prismæssigt efterhånden kan konkurrere med buræg. Den anden grund er, at vi simpelthen ikke kan skaffe æg nok fra skrabehøns, fritgående høns og økologiske høns. Landmændene har dem ikke endnu, og derfor ville vi ikke have æg nok, hvis vi tog buræg ud i alle vores kæder.

Kristian Herlufsen er journalist på Samvirke og har ansvaret for de emner, der handler om forbrug og indkøb. Derudover er Kristian Herlufsen ansvarlig for dialog med læserne på Din Butik-siderne og på facebook.

Se, hvad vi ellers skriver om: #coop, #æg og #supermarked