Hvorfor sælger Coop spagnum?

Når spagnum udgraves, slippes store mængder CO2 fri. Det er bare svært for Coops indkøbere at finde bæredygtige alternativer til spagnum.
?

Når nu Coop har en så fin grøn profil, undrer det mig, at der fortsat kun sælges så- og priklejord baseret på spagnum i butikkerne. Spagnum er et stort miljøproblem, fordi moserne, som er unik natur, ødelægges, og samtidig slippes store mængder CO2 fri ved brugen. Dette i en tid, hvor klimaproblemerne står højt på manges dagsorden.

I vores nabolande og England er spagnum ved at blive udfaset. Der findes adskillige alternativer produceret på komposterede planter. Har Coop planer om at begynde at forhandle spagnumfri såjord? 

Jens Juhl, København N

Svar fra Michael Hasager Laursen

Der er ganske rigtigt en stigende dialog om udgravning af spagnum fra moser, og ikke mindst hvordan det påvirker klimaet. Dialogen har primært været i England. Desværre er det på nuværende tidspunkt ikke muligt at skaffe et bæredygtigt produkt til en rimelig pris, men det er noget, vi løbende snakker med vores leverandører om. Alternativt må man i gang med at lave en kompost i sin baghave. Det vil altid være et fantastisk alternativ.

Michael Hasager Laursen er brand- og produktchef for fritidsvarer i Coop.

Se, hvad vi ellers skriver om: #indkøb, #coop og #haven