Hvorfor lader Coop frisk frugt stå i frostgrader?

Frugt og grønt bør ikke stå udendørs hele året. I hvert fald bør de tages ind, når frosten kommer, lyder det fra en kunde. Coops junior sortimentschef lover at gøre butikkerne opmærksomme på vejledningerne igen.
?

Min ven har i mange år hentet frugt og grønt hjem fra Sydeuropa med ansvar for temperaturen under transporten. Så det gør os begge meget kede af det at se, hvordan vores lokale SuperBrugsen har appelsiner, kartofler og agurker stående uden for butikken i frostvejr. Vi har fortalt butikkens personale om vores undren, men intet ændres. Hvorfor tillader Coop dette store madspild?

K. S. Sørensen

Svar fra Brit Køpke Nielsen

SuperBrugsen har retningslinjer for, hvilke frugter og grøntsager der kan opbevares udenfor om vinteren. Når temperaturen falder til under fem grader, anbefaler vi butikkerne ikke at have andet end grovgrønt som rodfrugter og visse typer frugter som eksempelvis appelsiner på gaden. I frostvejr bør al frugt og grønt opbevares indenfor.

Det er dog butikkernes dygtige frugt- og grøntansvarlige, som tager den endelige vurdering, for eksempel hvis varerne er placeret under halvtag, i vindfang eller kun er ude i kort tid. Vi har benyttet lejligheden til at genudsende vores retningslinjer for placering af frugt og grønt, så alle er opmærksomme på korrekt placering. 

Brit Køpke Nielsen er junior sortimentschef i frugt og grønt i Coop.

Se, hvad vi ellers skriver om: #vinter, #supermarked og #rodfrugter