Hvorfor er der så lidt økologisk kød?
Jeg handler hver uge i Superbrugsen og undrer mig over, hvorfor der ikke er mere økologisk kød i køledisken. Jeg finder økologisk hakket kød, medister, og i dag så jeg også økokoteletter, men flæskestege og nakkefilet med mere har jeg indtil videre ikke fundet. Hvordan kan det være?
Marianne Jensen, Bredsten
Svar fra Esben Meier
Coop har et relativt bredt udvalg af de mest almindelige udskæringer af økologisk kød inden for svin, okse og kylling. Det er rigtigt, at de gængse udskæringer ikke altid er tilgængelige i alle butikker – hvilket oftest skyldes, at efterspørgslen og dermed salget i den enkelte butik ikke er stort nok til, at produktet kan få plads i butikkens sortiment.
Der er dog i øjeblikket en god vækst på økologisk kød, og fortsætter den som forventet, vil det også være muligt for den enkelte butik at tilbyde et bredere sortiment løbende. Det er en god idé at tage en snak med en af vores medarbejdere i slagterafdelingen i din butik, om hvad det er for nogle udskæringer, du savner. Dermed er du med til at øge opmærksomheden, når der skal bestilles varer hjem til butikken.

Esben Meier er kategorigruppechef for fersk kød, fjerkræ og fisk i Coop.