Fejl på bonen er irriterende
Inde i butikken ser du et godt tilbud. Prisen lyder billig, og derfor ryger varerne ned i kurven til resten af dagens indkøb. På vej ud af butikken tjekker du bonen og opdager, at du har betalt fem kroner mere for varen, end der stod på tilbudsskiltet.
»Vi har stor respekt for, at det er irriterende, hvis vi ikke har styr på priserne, så derfor har vi fokus på at minimere fejlene. Stemmer priserne ikke, får vi utilfredse kunder, og folk skal ikke have en dårlig oplevelse ved at handle hos os,« fortæller Jens Juul Nielsen, der er informationsdirektør hos Coop.
Hver uge er der flere hundrede varer, der skifter pris i de enkelte butikker. Sidste uges tilbudspriser skal rettes tilbage til normalpriser – og ugens tilbudsvarer skal sættes ned. Samtidig kører de enkelte butikker måske nogle særlige tilbud, som kun gælder hos dem.
»Når priserne ikke passer, ligger der som oftest en menneskelig fejl bag. De gældende priser i tilbudsavisen sender vi ud fra hovedkontoret. De priser er der sjældent fejl i. Fejlene opstår typisk, når en af vores medarbejdere glemmer at fjerne et tilbudsskilt eller glemmer at rette prisen på hylden,« fortæller Jens Juul Nielsen.
Men er der ikke lovlig mange fejl hver uge?
»Det er altid irriterende, hvis prisen er en anden end den, man blev lovet, nede ved hylden. Men fejlene skal tælles i promiller. Du skal altså købe mellem 100 og 1000 varer hos os, før vi laver en prisfejl. Vi måler butikkerne på, om priserne er rigtige, og vi sender jævnligt et eksternt firma ud for at tjekke, om vi har styr på priserne,« fortæller Jens Juul Nielsen.
I nogle butikker bruger man elektroniske hyldeforkanter, og det gør risikoen for fejl på bonen mindre. Det er samme computer, der sender prisen til hyldeforkanten og til kassen.
»Elektroniske hyldeforkanter er på vej. Det er en stor investering, men den mindsker fejl. Ulempen lige nu er, at der ikke findes et system, hvor kunderne hurtigt og nemt kan se prisen, og om varen er på tilbud,« siger Jens Juul Nielsen.