Hvordan skal man opbevare hjemmedyrket chili?

Hvordan opbevares hjemmedyrket chili bedst?
?

Hvordan opbevares hjemmedyrket chili bedst?

Dorte Iversen, Nyborg

Svar fra Winnie From Thesbøl

Både hjemmedyrkede og købte chilier kan opbevares enten tørrede eller frosne. De kan også syltes som almindelige eddikesyltede grøntsager, men smagen ændres.

Tørring: kun fuldt modne chilier egner sig til tørring. De umodne, grønne, har tendens til at mugne eller blive brune i stedet for at tørre. Sæt de hele chilier på kraftig tråd ved at sy igennem dem lige under stilken. Hæng dem op under et halvtag, hvor der kommer luft . Det gør ikke noget, at der er sol. Alternativt: tør chilierne i et enkelt lag på en bageplade, og sæt dem i en 50-60 grader varm ovn (gerne varmluft). Det tager fra seks til 24 timer. Når de kan knække, er de færdige. Opbevares i tætsluttende emballage og kan fryses i emballagen, så er de nemme at støde til pulver, når de skal bruges.

Alle chilier kan fryses, også de umodne. Skær dem igennem og fjern stilk og kerner. Frys dem i enkeltlag, og tø dem kun let op, når de skal bruges. Disse fungerer som friske chilier, er blot lidt blødere.

Winnie From Thesbøl er mad-, måltids- og husholdningskonsulent og cand. pæd.

Se, hvad vi ellers skriver om: #opbevaring, #grøntsager, #emballage og #chili