Hvordan køber man en god bøf?

Hvilke kendetegn skal man gå efter, hvis man vil købe en virkelig god bøf?

Kig efter de små hvide fedtnister i kødet. Det er dem, der viser, om kødet har en god fedtmarmorering, som giver bøffen ekstra god velsmag

?

Mit spørgsmål er ret simpelt: Hvordan finder man en god bøf? Er der nogle særlige kendetegn, man skal gå efter?
 

Rita Larsen, Nakskov

Svar fra Mia Kristensen

Begynd med at gå efter de rette udskæringer. Der er stor forskel på mørhed af kødet, alt efter hvilken udskæring bøffen er skåret af.

Vælg bøffer, medaljoner og steaks, der er skåret af forskellige dele af fileten, mørbrad, inderlår, tyksteg og tyndsteg. De indeholder kun små mængder bindevæv, og bindevæv er det, der gør kødet sejt. Gå dernæst efter en god fedtmarmorering. Det betyder ikke, at der skal være en kæmpe fedtkant på udskæringen. Fedtmarmorering er de små hvide nister i kødet. Det kaldes også for intramuskulært fedt.

Køb for eksempel ribeye og entrecote, som er skåret af den øvre del af fileten. De giver en rigtig god spisekvalitet. 

Kig efter bøffer, som ikke svømmer i saft i pakken. Den væske, som ligger synligt i pakken uden for kødet, er netop ikke længere inde i din bøf, hvor den burde være, og der er risiko for, at bøffen er kedelig og tør. Lad være med at vælge de tyndeste bøffer, køb hellere én stor bøf til deling, den er nemmere at stege korrekt.
 

Underviser i kvalitet, ingredienser og køkkenfærdigheder på Professionshøjskolen Metropol. Er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet.
 

Se, hvad vi ellers skriver om: #kød, #oksekød og #aftensmad